Cap.5. Happy,be happy

Faith pov:

Toata lumea din Taverntown il cunoaste pe Xavier tacut si misterios,parca protejat de un scut invizibil (ceea ce nu ar fi asa de greu) si fiecare isi are propia poveste despre felul cum au decurs lucrurile intre el si Beatrice.Unii spun ca este o intamplare obisnuita,inevitbila daca te incurci cu orasenii obisnuiti , alti folosesc exces de adjective pentru descrierea unei lupte dure care nici macar nu a avut loc vreodata sau o varianta distorsionata a adevarului cu multe inflorituri inutile.Doar eu stiu adevarul si asta pentru ca sunt experta intr-un tip de putere interzisa care iti permite sa citesti ganduri.Nimeni nu stie despre asta,nici macar Xavier care ma cunoaste mai bine decat oricine.Ii stiu toate secretele,lui si intregului oras.

Da … cateodata e bine sa poti vedea amintirile altora dar cateodata … cateodata mai bine imi vad de treaba.Pentru ca asa am descoperit pasiunea fostului meu iubit , Chandlerr John Swan pentru cea mai buna prietena a mea.Doi dintr-o lovitura,m-am amuzat sarcastica.Totusi puterea mea imi da si anumite avantaje – pot sa joc pe degete si mereu castig.Si la poker,recent asa fac bani.

Un alt avantaj al meu este frumusetea.Nu o sa neg cu modestie falsa,sunt chiar foarte frumoasa … poate este de vina sangele de iala dar … ce imi place imi place.Iar asta ma ajuta sa ma prefac asa de bine ca sunt inocenta iar cu o singura privire de jad aruncata si Bang! primesc tot ce vreau.Sunt foarte palida,asta e adevarat si am parul lung,foarte lung,mai lung decat orice fata din oras de o culoare argintie.Cine ar panui ca Faith (provenit din latina,inseamna to trust) are curaj?Cine ar banui-o vreodata de ceva?Poate ca doar Xavier,asta pentru ca ma cunoaste.Dar altfel si el ar fi prins in jocurile mele.

Mi-am indreptat toata atentia spre baiatul blond din fata mea.Transpiratia ii curgea pe fata rosie la fel ca apa din dus de perete.Putea fi usor,atat de usor incat sa ma pierd,sa ma desprind de ratiune si sa sar mai departe decat orice am experimentat vreodata pana in alte taramuri ale fericirii.Da,puteam face asta destul de simplu dar totusi anii de antrenament nu m-au invatat asta,m-au invatat sa ma controlez.Si ei sunt ca noi,mi-am reamintit respinrand greu.Si ei sunt ca noi,avem nevoie de ei.

Si apoi vartejul lin care ma duce in gandurile lui,in teama lui cea mai ascunsa.

Vad cum un baiat mic , de vreo cinci ani , joaca teris pe telefon in timp ce altii arunca mingea de la unul la altul,vad cum acelasi copil zboara in departare cu avionul peste continentul America spre Europa,simt aerul cald al verilor franceze si STOP!!!

Totul se opreste.Aici am gasit!

Happy … be always happy …

I love you!

I’m happy always!Because I love you!

 …

 Refrenul acest imi razbatea mintea de fiecare data cand invadam intimitatea cuiva.Si nu prea ma deranja sa il aud,il invatasem pe dinafara si avea o oarecare inseamnatate pentru mine.

Ma aflam pe autostrada Panama,pe undeva prin Alaska intr-o masina Logan verde.La radio o formatie veche canta despre cum castigatorul ia totul (este vorba despre ,,The winner takes it all” a formatiei ABBA),sau cel putin asta banuiam,se auzea harsait si intrerupt.Asi fi putut chiar sa ma las furata de gustul din jur daca nu ar fi fost motivul pentru care ma aflu aici.Aerul din jur se incalzea cu fiecare secunda iar fumul imi inunda narile pana cand am realizat ca aceasta este doar o amintire.

]

Ralph pov:

Ce se intampla?Imi simteam pleoapele grele peste ochii incetosati si apoi bum!!! aud zgomotul puternic al unei tevi de esapament.Aud in jur tipete,vreau sa tip,vreau sa fug dar nu pot.Nu mai sunt langa blocul batranei Queen,sunt in autostrada Panama,vizazi de un palc de conifere.Ma uit in jur,nu stiu cum am ajuns aici,dar nu pot sa ma misc.

De partea cealalta o fata superba imi face cu mana.

Uuu … ce tare tipa!!!

Zambeste dezvaluind un sirag lung de dinti albi ca perlele si face un semn spre spate.Urmaresc cu mare atentie privirea ei si atunci vad cum un Logan verde coboara incet din mijlocul muntelui.Ma simt slabit dar nu dau atentie,poate e de la droguri sau lipsa de somn.

Ea isi misca buzele,sopteste ceva ce nu aud incontinu.Chiar este frumoasa,mai frumoasa decat orice alta fata,poate doar in afara de … nu imi pot aminti numele ei.

Apoi o gramada de amintiri ma ataca.

Ma vad alaturi de fata sub lumina soarelui in locul meu preferat – plaja din New York.O sarut incet si ea imi raspunde,o ating si ea nu se opune.Dupa ma aflu la scoala si pierd vremea afara,chiulesc de la muzica,cu ea in chioscul de langa cladirea scolii.Zbor printre nori intr-un avion cu ea langa mine si apoi ZBANG!!!

O vad iarasi,se apropie de mine si Loganul dispare printre copaci.Fata vine si eu o sarut cum m-am vazut facand mai inainte.Ne miscam exact pe gustul meu,nici prea tare nici prea incet cu limba mea gustandu-i fiecare particica din gura.

Si un alt ZBANG!!!

Faith pov:

Nu simteam placere.Nu placere,fara pic de placere,doar amuzament.Amuzament ca … cum il chema? … facea atata lucru,fara sa fie constient ca nimic nu e real.Acum el saruta un zid sub rasetele celorlalti.Iar fata luata de Xavier , Cassie parca , se invartea in jurul unui copac chel.

Yes,of course.Sometimes I can be funny , you know?

Si nici macar nu m-am sinchisit sa ma uit la iluzia din mintea lui,la ceea ce ii provoca groaza asa de gustoasa pentru mine.Eram fericita … foarte fericita cu fiecare secunda in care groaza lui crestea.

Chiar daca atunci cand se va trezi din transa nu isi va mai aminti decat o usoara umbra.Care nici macar nu il va speria,ca un vis pe care te straduiesti asa de tare sa il uiti incat pana la urma uiti ce iti doreai sa uiti.

Cassie pov.:

Camera in care ma aflam era intunecata.Peretii erau invizibili,mobila nu o puteam distinge iar pe maini imi curgea un lichid pe care nu il puteam vedea.Desi eram grozav de speriata senzatia ma incalzea.

O strafulgerare de lumina imi da pentru o clipa dreptul de a vedea in jur pentru ca apoi sa dispara totul ca la inceput.Locul unde ma aflam era o pivnita.Lichidul nu l-am putut vedea.

Iar exact in fata mea niste culori inchise se amestecau pe perete.

,,Intr-un momet totul se poate schimba,totul poate zbura ca aripa unui albatros … vin-o la mine,vin-o la mine,nu mai incerca.”

Vocea venea din sapatele peretului murdar.Cand sa ma uit in jur o arsura a trecut prin venele mele,facandu-ma sa strig dupa ajutor.

Iarasi lumina.Acum nu mai disparu.

Acum in fata mea statea Thomas si langa el un baiat necunoscut.Thomas parea total lipsit de vlaga,ca si cum cineva i-ar fi supt tot sangele.Dar nu!Ba da!Ahh … din gat siroaie intregi de lichid tocmai i se scurgeau pe gat.

Baiatul necunoscut ii intoarse capul lui Thomas doar ca sa imi dau seama ca nu este Thomas,este Stephen!!!Si apoi liniste totala urmata de un strigat.

M-am simtit smulsa doar ca sa cad apoi printre rafturile daramate ale unui magazin iar in fata mea doi politisti asteptau cu catuse.Nu imi aminteam ce se intamplase!Mi-am aruncat privirea in jur si am vazut ca langa bloc statea un baiat brunet incredibil de ciudat pe care nu stiam de unde il cunosc.Dar aveam o ciudata senzatie de relaxar,ca si cum nimic nu mi se putea intampla.

Yes,be happy always!!!Love you!!!

____________________________________________________________________________

Yes,stiu ca acest capitol este putin (mai mult) incurcat dar chiar aveam nevoie pentru a pune bazele a ceea ce urmeaza sa fac.Am pus si perspectiva lui Faith ca sa vedeti cum puterile loc acctioneaza in mod diferit,fiecare modelandu-se pe teama celui care este atacat!Next-ul vine repede!

Comentarii
  1. methevampire spune:

    Wow, genial cap 😡

  2. zapacitad3min3 spune:

    iaute mha
    am intarziat si nu ti-am citit
    dar acum am citit
    de acum inainte sa ma anunti ca te jupoi de vie
    im legatura cu capitolul genial
    briliant >:)
    ma duc la nextul>:P

Lasă un comentariu